Australië II week 3

Week 3 Witte stranden, blauwe zeeën en gouden velden

*We slapen een nachtje op een onbemande doc (department of conservation) camping in het nationale park d’Entrecasteaux. Er staat een informatiebox waarop de prijs per persoon staat aangegeven. Er hangen briefjes die je moet invullen met je eigen gegevens, vervolgens doe je het geld met een gedeelte van het briefje in een daarvoor bestemde envelop en gooi je de envelop in een betaalpaal. Een honesty systeem. Het andere gedeelte van het briefje leg je op je dashboard. Als de parkrangers dan komen controleren is het zichtbaar. Er is alleen een houten hutje aanwezig met een droptoilet (want je laat alles ‘vallen’ zonder door te spoelen). Dat wil zeggen een dixie maar dan in een houten hutje. We vinden een mooi plekje tussen de bomen. Het zonlicht schijnt heel mooi tussen de takken door en het is er erg stil (en staan 4-5 andere campers). Een mooie ervaring!

*We verlaten de zuidwest kust en rijden parallel aan de kust verder richting het oosten. De afstanden zijn nog steeds enorm en nog steeds zien we vaak dode kangoeroes naast de weg liggen. Bij zonsopgang en zonsondergang komen de kangoeroes tevoorschijn. Men rijdt ongeveer 80-100km/h op de wegen (soms wel 120km/h, dat vinden wij echt te hard met een campervan), dus als een kangoeroe oversteekt en er komt een auto aan, dan raakt hij verblindt door de koplampen en wordt hij aangereden. Ze noemen dit ‘roadkills’. Gelukkig is dit ons nooit overkomen, maar overkomt het je wel, dan moet je de dode kangoeroe van de weg af slepen zodat andere dieren die op het kadaver afkomen niet verongelukken. Daarnaast moet je altijd controleren of er een baby kangoeroe (in Australische slang ‘Joey’ genoemd) in de buidel zit, want die moet je er dan uit halen, in een doek wikkelen, melk geven en zsm naar een dierenarts/opvangcentra brengen. Esperance en het naastgelegen Cape le Grand nationaal park zijn het meest oostelijk waar we zullen komen tijdens deze reis in Australië. In Esperance rijden we een panoramische route met de meest prachtige en verlaten stranden. In Cape le Grand nationaal park beklimmen we Frenchman Peak, waarbij het meest interessante is dat je kunt zien tot waar de bosbranden zijn geweest. Er zijn altijd bosbranden en vaak worden ze onder controle aangestoken, om de uitbraak van enorme bosbranden die niet te controleren zijn zoals aan de oostkust waren, te voorkomen. Je ziet dus echt een postzegelformaat dat zwart geblakerd is. De randen van deze postzegel zijn dan de openbare weg of brede (rode) zandwegen.

*Eén van de meest memorabele momenten beleven we bij Lucky Bay. Om lucky te zijn, moesten we deze baai twee keer bezoeken. En die tweede keer was het raak. Wilde kangoeroes op het strand! Eigenlijk is het wel zielig, want het binnenland is zo droog, dat ze naar de kust komen om water te drinken. Maar dan krijg je dus wel dit supermooie tafereel. Lucky Bay is een hagelwit strand met abnormaal zand, want het voelde meer zoals plaksneeuw onderaan een piste. Dat geluid maakt het ook als je er overheen loopt.

*Vanaf Esperance reden we via het binnenland terug naar Perth, met onderweg een overnachting vlakbij Hyden. Hyden staat bekend om waverock, een rots in de vorm van een golf. De rots vertoont gekleurde verticale strepen die zijn ontstaan door regenval van de afgelopen duizenden jaren. Zoals gezegd ligt Hyden in het binnenland, ongeveer 4 uur rijden ten noorden van Esperance en 4 uur rijden ten oosten van Perth. De regio heet ook wel ‘de Wheatbelt’, omdat je hier glooiende heuvels begroeid met tarwe en rogge vindt. Bij een opgaande en ondergaande zon lijkt er een gouden gloed over de enorm uitgestrekte landerijen te vallen. De wegen zijn recht toe recht aan. Anders dan af en toe een inimini dorp is er weinig levendigheid te vinden. Het grootste gedeelte van deze route hadden we geen bereik.

Dit was onze laatste week alweer in het zuidwesten van Australië. Het bezoek was te kort en we hopen in de toekomst nogmaals Australië te kunnen bezoeken. Want ow wat is Australië mooi. De dieren, de landschappen, de uitgestrektheid, ik vind het er prachtig en zou maar wat graag terug gaan om andere delen van het land te bezoeken.

Hieronder weer een 15-delige fotoslide. See ya later mate!

Deze diashow vereist JavaScript.

7 gedachtes over “Australië II week 3

 1. Wat een mooi verslag weer Valerie en wat een mooie foto’s🏞🦘⛰🤩
  We zouden het er lang over kunnen hebben maar kunnen nu vanwege die nare crisis maar mondjesmaat praten bij AH. En ik zie er niet uit natuurlijk😷🧤🧣👀. Maar gelukkig is Jos wat minder anoniem😂
  Het is leuk je daar nu tegen te komen 😊En fijn dat je de mogelijkheid hebt te werken tot er meer duidelijkheid komt over de coronamaatregelen.
  Tot gauw weer!

  Groetjes Jos en Jos🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel! Ja het is allemaal wat anders nu. En het is allemaal ter bescherming van je gezondheid Jos! Erg leuk dat we elkaar zo af en toe bij de AH zien, beter iets dan niets😄
   Tot snel!🙋🏽‍♀️🙋🏽‍♀️

   Like

 2. Ha Valerie,

  We hebben maar even contact op deze manier omdat we je nu niet meer regelmatig tegenkomen bij AH.
  We hebben een kaartje met een bloemetje neergelegd op de Hoefstraat 15. We begrepen dat dat jouw adres was, maar er was niemand. Dus hebben we het achtergelaten. Hopelijk heb je het gevonden.
  Veel succes met je nieuwe baan en dank voor je klantvriendelijkheid de afgelopen jaren.
  Fijne feestdagen en een heel goed, succesvol en bovenal gezond 2021 gewenst.
  Tot wellicht weer een keer bij AH.

  Heel veel groeten van ons
  Jos en Jos

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Jos en Jos!!
   Wat geweldig om jullie bericht hier te lezen. Ik ben weer bezig om iets over Nieuw-Zeeland te schrijven en nu zag ik dit berichtje pas! Mijn moeder vond het bloemetje buiten en jullie kaart ook, zo leuk, zo attent!! Heel erg bedankt daarvoor, de bloemen hebben 2 weken gestaan! Ik baalde al dat ik jullie helemaal niet kon bedanken, maar alsnog bij deze. Tevens de beste wensen voor 2021, met vooral veel goede gezondheid en ook plezier! Maak er iets moois van en hopelijk zie ik jullie snel weer eens in de AH!

   Heel veel groeten terug😁😁

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s