Australië II week 2

Week 2 Grotten, fotogenieke baaien en 1 pinguïn
We bezoeken: Rockingham, Penguin Island, Dunsborough, Yallingup, Margaret River, Augusta, d’Entrecasteaux NP

*We brengen een bezoek aan Penguin Island, gelegen voor de kust net iets ten zuiden van Perth. Met een doorsnede van 2km kun je hier een paar uur vertoeven en de ferry weer terugnemen naar het vasteland. Overnachten is niet toegestaan op dit eiland. De naam doet het al vermoeden, hier nesten pinguïns. Na lang zoeken vinden we er uiteindelijk 1, verscholen onder de rotsen. Aan zijn dikke donsvacht te zien een baby weliswaar, maar de verwachtingen waren wellicht iets te hoog. Als je iets meer over pinguïns weet, dan weet je dar ze overdag op zoek zijn naar voedsel en tijdens zonsopkomst/zonsondergang zichzelf op het strand laten zien. De kans om ze te spotten was bij voorbaat al nihil aangezien het eiland alleen tussen 09.00-17.00u te bezoeken is… zodat de pinguïns ongestoord aan land kunnen komen😆 Meer dan 100 pelikanen zagen we wel, en verschillende paringsdansen tussen andere soorten vogels.

*We slapen een aantal nachten op een fijne camping in Dunsborough. Vanuit hier bezoeken we onder andere de pier in Busselton bij zonsondergang. Prachtige roze/paarse pastelkleuren overheersen in de lucht. De pier, ook wel jetty genoemd, staat bekend vanwege zijn lengte (1,8 km) en de mooie vergezichten tijdens zonsondergang. We genieten volop, totdat we terugkomen bij de campervan. Het is nu redelijk schemerig en ik heb de lichten aan laten staan! Adrenaline schiet door mijn lichaam, maar verandert in grote opluchting als we onze Karl (zo heet onze campervan) met gemak gestart krijgen. Oef, dit beestje is zo oud dat er geen geluidje piept als je het licht aan laat staan. Dubbel check dus de volgende keren als we de auto verlaten…

*Het gebied ten westen van Dunsborough en Yallingup heeft onwijs mooie stranden. Enorm uitgestrekt en de ene baai nog mooier dan de ander. Je vindt hier weliswaar geen palmbomen, maar wat is de zee blauw. Er zijn veel surfers te vinden en iedereen ziet er heel relaxed uit. Houd er alleen rekening mee dat het zeewater vrij fris is, rond de 22 graden. Dat geeft wel weer aan hoe zuidelijk we van de evenaar af zitten.

*Margaret River is een zeer toeristisch dorpje. De omgeving ten zuiden van Margaret River tot aan Augusta is erg mooi om met de auto rond te rijden en staat bekend om de grotten die hier zijn te vinden. Bizar want dat is iets wat je hier totaal niet zou verwachten. We bezoeken twee grotten en staan versteld van de stilte die in de grotten heerst, de grootte/diepte ervan en vooral de locatie. Je hoeft absoluut niet veel moeite te doen om er te komen, zoals dat wel het geval was bij Mulu NP op het Maleisische gedeelte van Borneo. Enige is dat je naar Zuidwest-Australië moet afreizen, wat op zichzelf al een avontuur is.

*Vanaf Augusta rijden we richting het oosten naar het d’Entrecasteaux NP. Onderweg stoppen we bij de Dave Evans bicentennial tree. Je kunt hier in klimmen tot een hoogte van 65 meter. Je hebt dan uitzicht over de boomtoppen en dat is fantastisch. Het was tevens een van de weinige momenten tijdens al het reizen waarop ik mijn hart wel in mijn keel voelde kloppen! oh oh oh ja ik was blij toen ik weer met beide voeten op de grond stond. Mama was hier echt stoer, die klom ook naar de top!

Hieronder weer een slideshow van foto’s, dit keer zijn het er 14. Veel plezier en tot de volgende blog!

Deze diashow vereist JavaScript.

4 gedachtes over “Australië II week 2

 1. Ha Valerie,
  Mooi hoor! En wat een kleine donzige pinguïn🐧! Hoe krijg je die gevonden?
  Het ziet er allemaal heel relaxed uit en prachtig weer.☀️☀️🌅

  Groetjes en tot het volgende verhaal..
  Jos en Jos

  Geliked door 1 persoon

 2. Zozo jullie maken het wel weer spannend met de campervan.. eerst met tanken en nu laten jullie de lampen aanstaan🤣

  Grappig dat je Mulu NP vernoemt! Was inderdaad niet gemakkelijk te komen, maar was wel echt een bijzondere plek, wil je nog steeds een keer terug voor de pinnacles?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s