Thailand: het zuiden

Thailand, het was me weer een genoegen! Mooi land, vooral heel erg lekker eten, maar Bangkok heb ik nu toch wel echt gezien. De eilanden in het zuiden zijn een pareltje voor het oog. Wel toeristisch. Dus mocht ik nog ooit terugkomen, dan ga ik op ontdekkingsreis naar de meer afgelegen eilanden. Deze ochtend naar Kuala Lumpur gevlogen, mijn nieuwe thuisbasis vanwaar ik naar andere richtingen in Azië zal vliegen. Dit betekent ook meteen het einde van mijn backpackreis samen met Linda. Wat hebben we veel moois gezien, gedaan en meegemaakt! Oneindige herinneringen, heb een hele toffe tijd gehad en zal mijn reismaatje zeker missen! Gelukkig wacht ik op dit moment op thuisbezorgd.nl aka mijn allerliefste mama die zo gek is om Nederlandse voedsel mee te sjouwen, joehoeeee die appelflap ruik ik al aankomen!!

Bangkok 22 dec – 27 dec 2017 (Dag 140 t/m 145)
De reis om hier te komen: De bus vanaf Banaue kwam om 05.00u in Manila aan. Vanaf het busstation hebben we een Grabtaxi naar het vliegveld genomen. Daar aangekomen 7 uur wachten tot onze vlucht naar Kuala Lumpur (die nog één uur vertraging had). Vanaf Kuala Lumpur vlogen we naar Bangkok en ook deze vlucht had één uur vertraging. Vanaf het vliegveld in Bangkok zijn we met een Ubertaxi naar ons hostel gebracht. Aankomst 23.00u, dat was een lange dag!
Gezien en gedaan: Zaterdag lekker uitgeslapen. Ik heb mijn blog over de Filipijnen geschreven, we hebben een graveyard voor vliegtuigen bezocht (we zijn ook in de vliegtuigen geklommen), het unicorn cafe voor fancy drankjes, sushi op 1e Kerstdag gegeten, heerlijke bananenpannenkoeken op, Thaise rode curry’s en naar een Salsa feestje op 2e Kerstdag geweest.
Wat was mooi? Het unicorn cafe was net een sprookjeswereld. Heb ook volop genoten van het lekkere eten! Wafel met mango, wafel met aardbei, loempia’s, verrukkelijke sushi, rode curry, passiefruit fruitshakes, lime fruitshakes. Kan niet wachten om na Myanmar weer even terug in Bangkok te zijn!
Wat viel tegen? Het weer met Kerst was regenachtig. Heel bijzonder ook om niet thuis te zijn met de feestdagen. Hier wordt het niet gevierd waardoor de hele decembermaand nogal aan je voorbij gaat. Dat vind ik jammer, maar heb gelukkig veel kunnen facetimen en filmpjes en foto’s gezien (helaas niet van lekkere taarten…..)
Slapen: Krit Hostel, gemengde slaapzaal voor 14 pers (!!), maar nog nooit meegemaakt dat het zo stil op een slaapzaal kan zijn. Gelukkig dus.
Tweede bezoek waard? Ja, eind januari weer eventjes!

Nachtbus Bangkok – Mae Sot 27 dec – 28 dec 2017 (Dag 145 t/m 146)
De bus zou eigenlijk om 16.00u vertrekken waardoor we om 02.00u op het busstation in Mae Sot zouden aankomen. Verre van ideaal, maar alle locale bussen waren al volgeboekt. Veel Thai gaan namelijk voor de jaarwisseling naar huis. Wij waren dus blij dat we nog een bus hadden kunnen vinden! Aangekomen bij het verzamelpunt voor de bus kregen we te horen dat de bus de dag ervoor een ongeluk had gehad en niet meer kon rijden. We zaten nu in de bus van 18.30u. Prima voor ons, want dan hoeven we minder lang in de nacht te wachten. Uiteindelijk duurde het 1,5 uur voordat we bij het busstation waren vanwege het drukke verkeer (afstand is 8 km). De bus vertrok om 21.00u, maar ging pas echt om 22.00u. Wat was het druk op het busstation! Mensen hebben echt zoooo veel bagage bij! Uiteindelijk om 7.30u in Mae Sot aangekomen. Helemaal prima dus 🙂

Bangkok 24 jan – 27 jan 2018 (Dag 173 t/m 176)
De reis om hier te komen: Vanaf Mandalay, Myanmar het vliegtuig naar Bangkok. Daar aangekomen een ‘goedkope’ taxi die ongevraagd via tolwegen gaat rijden en wij dat extra moeten betalen. Sjonge jonge!
Gezien en gedaan: Niet veel, vooral aan mijn blog gewerkt, foto’s geüpload, lekker gegeten en de reis naar Sri Lanka voorbereid.
Wat was mooi? Wat vooral erg lekker was waren de Thaise rode curry’s, de wafel met mango en de bananenpannenkoeken!
Wat viel tegen? Het was prima.
Slapen: Hetzelfde hostel als met kerst, Krit Hostel, slaapzaal met 14 bedden, incl ontbijt.
Tweede bezoek waard? Nee heb Bangkok nu wel gezien!

Nachtbus Bangkok – Ao Nang 27 jan – 28 jan 2018 (Dag 176 t/m 177)
De pickup is om 18.00u vanaf ons hostel. De bus vertrekt uiteindelijk om 19.30u. Halverwege ergens midden in de nacht moeten we overstappen in Surat Thani naar een minivan, die ons naar Ao Nang zal brengen. Uiteindelijk bijna voor onze accommodatie afgezet, top! Was wel een lange busreis van 15 uur….

Ao Nang 28 jan – 1 feb 2018 (Dag 177 t/m 181)
De reis om hier te komen: Die lange busreis dus.
Gezien en gedaan:
We zijn drie dagen naar het strand geweest en elke dag naar een ander strand! Dag 1 naar Phra Nang Beach, was mooi, lekker warm zeewater en mooi uitzicht. Dag 2 naar Ao Nang Beach, daar was het zeewater vies warm. Dag 3 naar Ton Sai Beach en Railay West Beach. Was ook mooi, erg warm alle drie de dagen. De verschillen in eb en vloed zijn wel enorm, bizar om te zien hoe ver het water zich terug kan trekken.
Wat was mooi?
De omgeving bij de stranden was mooi: wuivende palmbomen, limestone rotsen op de achtergrond, soms een aap in de boom, wit zand, warm zeewater, ja dat is echt tropisch. Jammer dat er erg veel toeristen zijn. Volgende keer de afgelegen eilanden bezoeken!
Wat viel tegen?
De laatste bestemming samen met Linda. En af en toe regende het echt onwijs hard, zo hard dat de stoeprand als waterval fungeerde en wij tegen elkaar moesten schreeuwen om elkaar te horen.
Slapen:
Nice a day Hostel, slaapzaal van 6 bedden incl ontbijt. Wifi was prima.
Tweede bezoek waard?
Nee, te toeristisch.

13 gedachtes over “Thailand: het zuiden

 1. Lieve Valerie,
  Jij klaagt over vies warm water, stuur maar wat warmte hierheen. Heb je al gehoord dat er nu nog een strenge winter aan komt😱

  Hoe was jullie laatste avond samen? Smaakte de pizza? Tof dat jullie samen zoveel gave herinneringen hebben opgebouwd!!

  Nu weer herenigd met je mams, zo tof!! Ben zo blij voor jullie. Geniet ervan en tot snel spreeks😘😘😘

  Like

  1. Hahahah jaaa duurt wel een paar weken met de post😆. Nee lees het nu van jou, misschien kun je een sneeuwpop in de achtertuin maken! De pizza was lekker en heel gek om dan ineens de laatste avond samen te hebben.
   Jaaaa ze is al volop ondergedompeld in het openbaar vervoer😁 spreek je snel weer❤️❤️

   Like

 2. Lieve Valerie. Heb je n ander telefoonnummer? Of zit je zo in de middle of nowhere dat je never bereik hebt? 😄 Wat heerlijk dat we lekker met je moeder kunt kletsen en knuffelen want wat zullen jullie elkaar gemist hebben… Blijf genieten, zeker nu jullie dat samen kunnen doen.
  Dikke kus uit een druilerig en koud Heesch. 😘😘😘

  Like

 3. hoi Valerie, genoten weer van je verhaal. fijn dat je het samen met Linda goed hebt kunnen vinden en dat jullie samen veel hebben gezien en gedaan. kunnen ze niet meer afnemen. Herinnering voor het leven.
  Veel plezier nu samen met je moeder en we zien weer met spanning jullie verhalen tegemoet.
  groetjes vanuit Dreumel
  Lenie

  Like

 4. Ha Valerie, als je samen zoveel onvergetelijke levenservaringen hebt opgedaan zul je jouw maatje zeker gaan missen! Maar je hereniging met mams maakt natuurlijk weer veel goed😄
  Veel plezier samen en geniet van alles🌅🙋🏻😀

  Like

 5. He Valerie, je schreef dat je weer terug gaat naar de Filipijnen, kom je hier met deze reis weer langs of ga je hier apart voor terug?

  Like

 6. hahaha Valerie ik geniet met je mee, hoop dat de appelflap nog lekker was. Of dacht je misschien wel bliksem dat is de laatste keer dat ik ooit zo’n klef ding nog in mijn mond stop. ?

  Ik lach met je mee als ik Jet zie met de Vietnamese hoofddeksel.

  Fantastisch dat je dit nu ook weer samen met je Ma gaat beleven en ik geloof graag dat je Linda zo nu en dan zal missen. Wat een geweldige tijd heb je met haar achter de rug.
  Dat draag je de rest van je leven met je mee.

  Kusjes voor beiden, en geniet met volle teugen.
  Maar dat is overbodig, ik zie het gebeuren.
  Uitkijken

  Veel Liefs uit het mooie land van Moas en Woal dorpke Oafre ok heel mooi wah

  Like

  1. Oh nee klef of niet ik heb GENOTEN!! Ook van de roze koeken, italiaanse bol, kaascroissant, chocolade pepernoten, m&m’s, kinder chocolade jammie ik heb een dosis suiker gekregen waar ik weer 6 maanden mee vooruit kan! Ik heb nog een chocoladeletter en maltesers achter de hand gehouden voor noodgevallen in de toekomst.
   Ja die humor, daar houden wij wel van haha!
   Dankjewel we hebben het erg goed naar ons zin en zien opnieuw zoveel moois. Uitkijken doe ik, mama iets minder maar dan kijk ik voor haar (lees: ze is een kleurling en nu rood zoals een kreeft).
   Veel knuffels terug naar het skonne durpske, vooral alst vriest en krakt wat het nu wel zal doen.

   Like

 7. Lieve Valerie, wat maak je toch mooie verslagen steeds. En wat zie je ongelooflijk veel!!
  Geniet er samen met je mamsie van, van deze bijzondere tijd!!!
  Veel liefs xxxxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s