USA: Wyoming

“Welcome to Wyoming” staat op het bord naast de weg dat we passeren tijdens onze 5 uur durende rit van Salt Lake City naar Grand Teton NP. Wat we hier allemaal gaan zien en beleven hadden toen niet kunnen bedenken. It was AMAZING!! Weer een kort overzicht van ons programma:
2 dagen Grand Teton NP
3 dagen Yellowstone NP

*Onderweg naar Grand Teton NP beloofde niet veel goeds. Dikke regenwolken hingen boven ons. Eenmaal aangekomen in Grand Teton brak de zon door en werd het droog. Lucky us. De eerste dag hebben we diverse viewpoints gezien en zijn we naar Jenny Lake geweest. De tweede dag hebben we een hike van 3,5 uur gemaakt naar Taggart Lake en Bear Creek. Het was ontzettend mooi, want onderweg kwamen we dode bossen tegen, heel veel lekker ruikende bloemen, een moeras, een lekker ruikend dennenbos met een riviertje en vergeet daarbij niet te bedenken dat je de Tetons (het gebergte) op de achtergrond ziet. We hebben lekker geluncht op een boomstam bij het meer, waarin we de weerspiegeling van de Tetons zagen. Vervolgens zijn we naar Jackson Lake gereden voor het uitzicht en kwamen we nog een dam tegen. In tegenstelling tot de Hoover Dam deze keer wél met water, dus mama was helemaal happy.
Slapen: Via Airbnb had ik een kamer gevonden in Victor. Toen we aankwamen dachten we: “Nee dit kan het niet zijn!” Maar er stond maar 1 huis dus dit moest het wel zijn; A big house on the prairie.

*Vanuit Victor zijn we via het Caribou Forest naar de West entrance van Yellowstone NP gereden. Onze eerste dag Yellowstone, hoe gaaf! We hebben de geyser area bezocht zoals Midway Geyser Basin en Old Faithful. Nadat we van het uitzicht van Yellowstone Lake hebben genoten zijn we via de East entrance naar onze nieuwe accommodatie in Cody gereden. Onderweg kwamen we nog gletsjers tegen, waar we natuurlijk ook even op moesten staan! Ook hier zijn de afstanden enorm; 1 uur rijden naar de uitgang van het park en dan nog 1 uur rijden naar Cody, het dichtstbijzijnde stadje!
De tweede dag in Yellowstone NP zijn we vroeg begonnen. Via de Northeast entrance zijn we door de Lamar Valley gereden, dat bekend staat om zijn wildlife. Hier zagen we ontzettend veel bisons met baby’s. Ook zagen we een hert met haar baby, geweldig!. Richting de Mammoth Hot Springs kwamen we in een flinke opstopping terecht, en waarvoor? Een zwarte beer! Hoe tof is dat! Je voelt zo’n adrenaline als je voor het eerst een beer in het wild ziet! Beren zijn toch wel echt de koning van Yellowstone. Na de Mammoth Hot Springs (leek net op de rijstterrassen van Bali maar dan in het wit/bruin en zonder rijst) hebben we de Tower Fall bezocht. Een mooie waterval, maar niet heel indrukwekkend. ’s Avonds hebben we gegeten bij Pahaska Tepee, helemaal in de sfeer van de indianen en cowboys. We dachten terug naar onze accommodatie te gaan, maar toen zagen we nog een zwarte beer in het gras zitten tussen de struiken tegenover het restaurant! Hoe vet, ze zitten gewoon overal, zelfs buiten het park!
De derde dag in Yellowstone zijn we weer door de Lamar Valley gereden in de hoop op wildlife. En dat kregen we! Terwijl we in een opstopping belandden stak een rode vos de weg over. Vervolgens zagen we een zwarte beer met haar baby beer! GEWELDIG!! Herten en bisons met baby’s waren ook van de partij in deze vruchtbare valley! We hebben onze reis voortgezet richting de Grand Canyon of Yellowstone. Vanaf de North Rim Drive, een eenrichtingsweg langs de noordkant van de canyon, hebben we diverse trails gelopen naar het lookout point Lower Falls, Red Rock en naar de Upper Falls. Dit was allemaal erg mooi en steil, maar zeker de moeite waard. Bij de Upper Falls stonden we op het punt dat het water naar beneden dendert en zagen we ook een regenboog, de finishing touch! Tot slot zijn we nog naar Norris gereden waar we nog meer geysers en steams hebben gezien. Het stinkt hier naar zwavel (rotte eieren lucht), maar het blijft mooi en vooral bizar dat er zo veel vulkanische activiteiten onder de grond plaatsvinden. Het hele weekend hier is feest, want 4 juli vieren de Amerikanen Independence Day, wat betekent dat het 1-2-3 juli ook al feest is! Er zijn parades, er worden wedstrijden georganiseerd en er wordt heel veel vuurwerk afgestoken. ’s Avonds zijn we daarom naar een Rodeo Nite Stampede gegaan en oh wat was dit vet om mee te maken! Je koopt gewoon een kaartje aan de balie en mag zelf een plek uitzoeken. Niks geen reserveringskosten, gewoon wie het eerst komt wie het eerst maalt. Handig! De openingsceremonie begon met een stuk uit de Bijbel, daarna een stuk uit de Amerikaanse Grondwet en daarna het volkslied. Toen konden de wedstrijden beginnen! Rodeo op paarden door cowboys, cowboys op paarden die een mini stier moeten vangen, cowgirls op paard die zo snel mogelijk rondom 3 tonnen moeten rennen, cowkids die voltège uitoefenen en tot slot rodeo op stieren door cowboys. Tussendoor was er entertainment van een cowboy Elvis. Het publiek was heel uitgelaten en enthousiast, alsof je bij een concert van Beyoncé zit, echt een geweldige cultuur ervaring. (Ik wilde filmpjes toevoegen van de Rodeo, maar dat lukt helaas niet, kom die dus op mijn feest bekijken!)
Slapen: Via Airbnb hebben we één bijzondere accommodatie uitgezocht; een Sheepwagon. Het lag in de middle of nowhere met uitzicht op de bergen, maar wat was het leuk! Heel knus en klein en onze gastvrouw Susan had een paard, kippen, 4 honden, een kat en veel vogelnesten rondom het huis. Farm life! Elke avond stonden er veel sterren aan de hemel die we dus ook zagen; het voordeel van niemandsland ;-).

3 gedachtes over “USA: Wyoming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s