USA: Utah

Utah, een staat waar diverse indianenstammen woonden voordat de Europeanen kwamen. Utah, een staat waar nog steeds Mormoonse gemeenschappen leven. Afgesloten van de moderne wereld (voor zover dat nog kan, want de jeugd komt wel in opstand) en polygamie waarschijnlijk nog steeds plaatsvindt, ook al is het illegaal in de USA. We kwamen ze tegen in de supermarkt, meisjes in lange paarse jurken. Deze gemeenschap lijkt op die van de Zwarte Kousen in Nederland. Utah, een staat waar de natuur ons wéér heeft overdonderd. Een klein overzicht van ons programma:
2 dagen Zion NP
1 dag Bryce NP
1 dag Arches NP
1 dag Salt Lake City

*Zion NP is een canyon gevormd door water waar je vanuit de vallei verschillende plekken kan bezoeken. De vallei heeft niet voldoende ruimte voor alle auto’s van de toeristen, zodat je gebruik moet maken van shuttlebussen. Dit werkt erg goed. Een fijne bijkomstigheid is dat je zelf even niet op de weg hoeft te letten. Op onze eerste dag in Zion NP hebben we hikes gemaakt naar de lower Emerald Pools en Weeping Rock Trail. Daarna hebben we Big Bend nog bezocht om een aantal bergtoppen te bewonderen. De tweede dag in Zion NP zijn we vroeg gestart, omdat Valerie een hike naar Angels Landing wilde maken. Een aantal weetjes over de hike: 3 uur hiken, 45 minuten genieten op de top, de top ligt op 1763 meter en een hoogteverschil van 453 meter overbrugd. Het was een steile klim, waardoor ik de hike alleen ben gaan maken en mama twee kortere trails heeft gelopen. Het was wel echt super vet, de adrenaline die door je lichaam stroomt, de mooie uitzichten onderweg en natuurlijk ‘on top’ en de stilte om je heen, echt genieten! Op de steile stukken hingen kettingen waar je jezelf aan vast kon houden of omhoog kon trekken. Je moet geen hoogtevrees hebben om Angels Landing te beklimmen! Het was een mooie voorproef op hopelijk nog heel veel bergen die ik ga beklimmen. Ook dit is een park waar ik graag nog meer hikes in de toekomst zou willen maken!
Slapen: Via Airbnb had ik een kamer in een Victoriaans huis gevonden in het dorpje Hurricane. Het is een heel groot huis met keuken waarin werkelijk waar niets ontbreekt, 2 badkamers, wasmachine, flessen water kun je zo pakken, elke dag vers gebakken cakejes zoals bananabread, pumpkin cakes, blueberry muffins en poppy seed cakes, mega lekker! We worden hier goed verwend en blijven op die manier rond en gezond 😉

*Bij Bryce NP is de canyon in tegenstelling tot Zion NP gevormd door de wind. Bryce bestaat uit allemaal rotsen die op pinnen lijkt, genaamd Hoodoo’s. Je kunt zelf door dit park rijden en de Hoodoo’s vanaf de top van de canyon bekijken. We hebben Bryce NP vanaf veel uitzichtpunten kunnen bewonderen. Vanaf het hoogste uitzichtpunt, Rainbowpoint, zagen we een flinke bosbrand. Hierdoor hing er in de lager gelegen gebieden van het NP veel rook, waardoor we een hike hebben overgeslagen. De andere hike, de Bristlecone loop (1 uur) was op het hoogste punt van Bryce NP en zeker aan te raden; je loopt door de bossen en langs de rand van de canyon. Door de bosbrand zijn we eerder uit Bryce NP weggegaan, maar hebben we de Kolob Canyons van Zion NP nog bezocht. Mooi om dat nog even mee te pikken!
Slapen: dezelfde accommodatie als bij Zion NP

*Arches NP was indrukwekkend door de bogen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. We hebben een hike van 3 uur naar Delicate Arch gemaakt, echt super mooi! Het grootste gedeelte van de hike liepen we over een rotsenplateau. Verder zijn we bij een aantal uitzichtpunten gestopt zoals Balanced Rock, een rots in de vorm van een bowlingbal die weer bovenop andere rotsen balanceert. Daarna hebben we nog een hike van 1 uur naar Tunnel Arch en Pine Tree Arch gemaakt. Het was weer een warme, nee hete, maar mooie dag met gelukkig veel wind!
Slapen: We hebben onze eerste nachten in een motel doorgebracht. Het was netjes en schoon, dus een prima keuze!

*De afstand van Moab naar Grand Teton NP was te lang, waardoor we een tussenstop hebben gemaakt in Salt Lake City. Van Moab naar SLC was namelijk al een rit van 3,5 uur en met deze hitte val je gewoon in slaap achter het stuur, iets wat we niet willen dus af en toe stoppen we onderweg. We hadden een mooi plekje gevonden waar Valerie een tukkie kon doen en Jet op zoek kon naar mooie bloemen. Ze kwam een kleine slang tegen en slangenhuid! In Salt Lake City zijn we alleen naar een bakkerij geweest en hebben verder niets van de stad gezien, omdat we er voor hadden gekozen om de was te wassen en uit te rusten voor onze volgende lange rit, ook belangrijk ;-).
Slapen: Via Airbnb een kamer in een appartement gevonden. We delen de badkamer en keuken met een jong stel die de andere slaapkamer permanent huurt. Erg leuke mensen en wederom in een rustige wijk, alles schoon, genoeg ruimte en de auto kan voor de deur worden geparkeerd!

Een gedachte over “USA: Utah

  1. Oooooo, wat spannend allemaal en wat zullen jullie een gespierde armen en benen krijgen.
    Maak er maar vele mooie foto’s van dat we die later nog eens mogen bewonderen.
    Maar goed dat jullie dit samen kunnen beleven.
    Groetjes vanuit Dreumel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s