USA: Arizona

Ook de staat Arizona heeft ons weten te verrassen met de vele afwisselende verbazingwekkende landschappen. We hebben onwijs genoten, ondanks dat de hittegolf hier nog steeds aanhoudt. Een klein overzicht van ons programma:
1 dag Lower Antelope Canyon, Lake Powell en Horseshoe Bend
2 dagen Grand Canyon NP
1 dag Sunset Crater Volcano NM en Monument Valley

*Lower Antelope Canyon heeft ons echt doen verbazen. Het is een canyon uitgesleten door water en wind. Om de canyon te bezoeken daal je met een ladder ongeveer 6 meter de grond in. Vervolgens loop je in 1 uur door een gedeelte van de canyon. Elke hoek heeft een ander lichtinval waardoor de wanden van de canyon niet alleen ‘bruin’ zijn, maar soms oranje, geel, paars, rood of zwart kleuren. Het is echt betoverend en hier zouden we graag nog ooit terug willen :-).

*We hebben nagenoten van de kleuren van Lower Antelope Canyon bij Lake Powell. Lake Powell is een kunstmatig meer dat achter de Glen Canyon dam ligt. Deze dam ligt weer in de Colorado rivier. Het water is zoet, helder en warm, zodat we echt konden relaxen!

*Horseshoe Bend is een uitzichtpunt op de Colorado rivier. Leuk om gezien te hebben, vooral hoe groen het water is. En het blijkt natuurlijk bizar om te zien hoe een rivier rotsen kan uitslijpen. Het was wel even een half uur heen (en terug) flink doorploegen met teenslippers door het woestijnzand met 45 graden, maar zeker de moeite waard!

*Grand Canyon NP
In Arizona bevindt zich één van de zeven natuurlijke wereldwonderen volgens CNN, namelijk de Grand Canyon! Dit park trekt jaarlijks 5,5 miljoen bezoekers, waardoor het mij minder trok. Ik verwachtte veel drukte bij de veelbezochte South Rim (de North Rim is moeilijker bereikbaar en daardoor minder druk. Helaas hadden wij geen tijd om de North Rim ook te bezoeken). Het was druk in de shuttlebussen die je naar verschillende uitzichtpunten brachten, maar er zijn ontelbaar veel plekken waar je de Grand Canyon kan bewonderen en er zijn ontelbaar veel hikes waardoor het niet druk lijkt en je de Grand Canyon voor jezelf hebt. Het was echt adembenemend, want het is ZO groot! Echt GROOT, ik hoop dat het uit de foto’s blijkt, maar vaak moet je het toch zelf ervaren. Genieten genieten genieten!
De eerste dag hebben we South Kaibab Trail gelopen tot ‘Ooh aah point’. We zijn een klein stukje de canyon ingelopen, heel gaaf! Daarna hebben we nog een aantal uitzichtpunten bekeken. De tweede dag hebben we deelgenomen aan een Geology walk en zijn we naar het Geology museum geweest. Heel interessant om wat meer te weten te komen over het ontstaan van de Grand Canyon. Tot slot hebben we de scenic desert drive gereden en zonsondergang bekeken bij Lipan Point.
Slapen: Een kamer bij mensen in huis via Airbnb in Flagstaff. Ze hebben twee honden (eentje is 1/4 wolf en 3/4 duitse herdershond, heel mooi beestje!), iets waar mama aan moest wennen. Verder was het prima, wel typisch Amerikaans waar mama ook aan moest wennen. Amerikanen hebben namelijk aparte huizen. Je komt meteen binnen in de woonkamer. De koelkast puilt uit, maar je ziet ze nooit koken, alleen maar eten halen. Iedereen woont in een vrijstaand huis wat eruit ziet alsof het in één dag is gebouwd en alles is op de begaande grond. Ramen, deuren en auto’s worden niet op slot gedaan en fietsen plus de hele mikmak ligt gewoon buiten. Hier bestaat geen angst dat iemand anders aan je spullen zit en juist dat is even omschakelen als je je bedenkt welke angsten je in Nederland worden aangepraat. Ik denk maar zo, 90% van de mensen die je ontmoet bedoelen het goed. Dat blijkt hier wel, want iedereen is enthousiast en neemt de tijd voor een praatje, waarna ze zeggen: “Thank you for you time. It was nice to meet you and enjoy your day/have a wonderful day!” Daar word je toch happy van 🙂

*Onderweg van Flagstaff naar Moab (520 km) hebben we eerst Sunset Crater Volcano National Monument bezocht. We hebben een hike aan de voet van de vulkaan gemaakt en door een lava landschap gelopen. Dit is weer een heel ander landschap dan we tot nu toe hadden gezien.

*Na Sunset Crater Volcano NM zijn we naar Monument Valley gereden voor de iconische foto! Net voordat we Moab binnen reden kwamen we Wilsons Arch tegen. Natuurlijk moesten we deze beklimmen, onwijs mooi om zoiets gewoon naast de weg tegen te komen!

4 gedachtes over “USA: Arizona

 1. Hallo Valerie en Jet,

  Wat een prachtige foto’s en wat schrijf je een mooi reisverslag.
  Wat geweldig wat jullie allemaal al gezien hebben.
  Een aantal dingen heb ik ook gezien, maar bij mij was de tijd veel te kort.
  Heerlijk dat jullie 5 weken hebben om rond te reizen en te genieten!
  Nog veel plezier en ik blijf je reizen volgen hoor!!
  Liefs, tante Louise

  Geliked door 1 persoon

 2. Oke jullie hebben dus 30 minuten, met teenslippers aan in 45 graden zand gelopen?! Klinkt pijnlijk!! Verder ziet alles er weer top uit! Prachtig mooi!! Heel veel plezier en tot spreeks😘😘

  Geliked door 1 persoon

  1. De heenweg ging goed en op de rotsen heb je er geen last van. Op de terugweg was het zand nog warmer geworden waardoor je vanzelf sneller gaat lopen, net zoals je van je handdoek op het strand naar de zee rent 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s