USA: Nevada

Een nieuwe staat betekent een nieuw bericht! We hebben een lang weekend in Nevada doorgebracht. Een klein overzicht van ons programma:
2 dagen Las Vegas
halve dag Hooverdam
1 dag Valley of Fire State Park
Ook wij zitten middenin een hittegolf, wat betekent dat het overdag ongeveer 47 graden is. Gelukkig leven ze in Las Vegas ’s avonds en ’s nachts en hebben alle hotels goede airco.

*Las Vegas was ontzettend overweldigend. Zó veel verlichting, overal muziek buiten, veel zwervers en zulke grote hotels! Eigenlijk zijn de hotels de bezienswaardigheden van Las Vegas. Daarin gebeurt het namelijk allemaal. Je vindt er restaurants, winkels, nightclubs, casino’s, attractieparken, zwembaden, spa’s, theaters en natuurlijk ook nog de kamers waar mensen in kunnen slapen. Op onze eerste dag hebben we om 19u kaartjes gekocht voor Martin Garrix in OMNIA nightclub, voor dezelfde avond!! Geniaal dat dat hier kan. Het was een avond om nooit te vergeten, hele vette show, je ziet zoveel verschillende mensen, VIP tafels, goed geluid en hele leuke mensen waarmee we vooraan stonden en alleen maar hebben gedanst. Heerlijk. Natuurlijk zijn we meerdere malen over de strip gelopen. Er is vanalles nagemaakt, zoals Parijs, New York, Disneyland, Forum Romanum in Rome, onbewoond eiland thema en ga zo maar door. We hebben de fonteinenshow van het hotel Bellagio gezien en de vulkaanuitbarsting van het hotel Le Mirage. We zijn nog naar Cirque du Soleil Mystère in Treasure Island geweest, dat was echt de moeite waard en een adembenemende show!
Slapen: Een hotel in downtown Las Vegas, alles was prima, behalve de wifi, dat was echt drama.

*De Hooverdam viel voor mama een beetje tegen, want ze dacht heel veel water te zien. Het waterpeil staat hier echter zo laag dat er geen druppel water door de dam liep. Wel ingenieus hoe dit is gebouwd.

*Terwijl wij onderweg waren van Las Vegas naar Hurricane hebben we Valley of Fire State Park bezocht. Dit park was helemaal niet druk, maar wel ontzettend mooi. Geologisch gezien was dit een interessant park, want de laag rotsen die 250-550 miljoen jaar oud zijn liggen bovenop de rotsen die 75-250 miljoen jaar oud zijn. Een geologische fout die men nog steeds niet kan verklaren. Bekijk de foto’s voor de indrukkwekkende rotsformaties :-).

2 gedachtes over “USA: Nevada

  1. Hee Valerie en Jet, wat een coole dingen hebben jullie gedaan!! Wist nog niet eens dat jullie naar cirque de soleil zijn geweest.. wel heel gaaf! Op naar de volgende avonturen!! Have fun en doe voorzichtig! 😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s